Ready Steady Go

Programul Ready. Steady. Go – serviciu disponibil gratuit pentru toti clientii salii Let’s Move

Ready Steady Go

Programul Ready. Steady. Go*, disponibil gratuit pentru toti clientii salii, este o initiativa Let’s Move ce are ca scop familiarizarea clientilor cu tipurile de exercitii si antrenamente, prezentarea aparatelor si cum se folosesc pentru cele mai bune rezultate, prezentarea facilitatilor salii si a echipei Let’s Move, “demitizarea” programelor sportive de catre un antrenor calificat, crearea unui program personalizat de antrenament si suportul unui antrenor pe parcursul celor 3 etape de mai jos.

 

ETAPA 1

Prima etapa presupune adaptarea organismului la efort. Acest lucru se face prin antrenamente de tip cardio, NU fat burning! Tine antrenorul aproape in aceasta etapa! E foarte important!

Retine!

 • Nu trebuie sa confunzi antrenamentul de tip cardio cu cel de fat burning, care presupune arderea grasimilor. In antrenamentul cardio, BPM-ul (bataile pe minut ale inimii) e indicat sa fie peste 70% din capacitatea maxima. In antrenamentul de fat burning, BPM-ul trebuie sa fie intre 60% si 70% din capacitatea maxima.

Recomandam:

 • Folosirea unei bratari fitness sau ceas cu bratara toracala pentru monitorizarea pulsului si a evolutiei acestuia pe toata perioada antrenamentului.

Aparate:

 • Banda
 • Bicicleta de antrenament
 • Bicicleta eliptica

Durata minima a programului de antrenament e de minim 10, maxim 14 sedinte!

 • Alegem programe moderate de antrenamente cardio, cu cresterea progresiva a intensitatii, tempoului si duratei de timp, de-a lungul celor 10 – 14 sedinte.
 • La inceputul fiecarui program cardio vei face o incalzire, de minim 5 minute, in care vom tine BPM-ul intre 50 % si 60% din capacitatea maxima.
 • La sfarsit, dupa efort (cooldown), scadem progresiv tempoul si intensitatea, astfel incat pulsul sa revina la o valoare normala.

Atentie!

Dupa prima etapa iti recomandam sa vizitezi din nou cornerul U love U!

 

 

ETAPA 2

Acum ca ai crescut rezistenta organismului la efort, e timpul sa construiesti o baza pentru o sustinere mai buna a articulatiilor si evitarea accidentarilor.

Pentru a putea rezista pana la capat indiferent de contextul in care te afli, ai nevoie de forta. In primul rand ai nevoie de forta mentala, autoderminare, dar la fel de important, ai nevoie de forta fizica.

Retine!

 • Veti invata cum sa folosesti aparatele de fitness si mai ales cum sa executi corect exercitii atat la aparate, cat si cu propria greutate a corpului.

Aceasta etapa va fi impartita in 2 circuite:

 • Circuitul 1: un set de exercitii pentru grupele musculare mari, plus abdomen si lombari.
 • Circuitul 2: un set de exercitii pentru grupele musculare mari, plus un set de exercitii pentru grupele musculare mici (biceps, triceps, gambe).

Recomandam:

 • pauze intre serii si intre exercitii
 • o frecventa a antrenamentelor de cel putin doua pe saptamana
 • cresterea treptata a intensitatii efortului

 

ETAPA 3

Stabilirea propriei strategii si implicit a unui program de antrenament adaptat nevoilor, obiectivelor si specificului tau sunt esentiale in aceasta etapa.

Ce se intampla in aceasta etapa?

 • Vei primi un program structurat in care vei putea folosi toate aparatele din sala, si, impreuna cu un antrenor, vei alege cele mai potrivite exercitii pentru a-ti indeplini obiectivele!
 • Programul de antrenament va fi structurat pe zile: minim 3 zile, dar noi recomandam 4 zile pe saptamana.
 • In functie de cum ai evoluat in primele doua etape, iti vei putea stabili obiectivele mult mai specific.

Ready. Steady. Go este un program de antrenament dedicat atat celor care se afla la linia de START si abia incep sa mearga la sala, cat si celor care vor sa treaca deja la etapa 3, de definire. Aceasta initiativa Let’s Move are la baza principiul de cultura miscarii: sport educat, corect, asumat, responsabil si corelat cu stilul de viata si obiectivele personale.

Asadar:

Daca vrei sa mergi la sala si nu stii de unde sa incepi, antrenorii nostri te pot ajuta si indruma in directia corecta. Acest program de antrenament este creat special pentru clientii nostri care doresc anumite rezultate: masa musculara, slabit si tonifiere sau mentinere.