Preocuparea noastra e sa ai un corp frumos sculptat si atletic. Ne preocupa, in egala masura si sanatatea ta, asa ca am inceput o serie de seminarii despre nutritie si sport, in colaborare cu specialistii de la Clinica de Nutritie.
Sambata, 24 martie, am organizat primul seminar “Energize. Improve. Empower”. Stefan Ghervan, antrenorul nostru si Reunean-Pintiliei Delia, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, au fost speakerii care, timp de aproximativ 2 ore, au livrat informatii utile, au facut demonstratii si au oferit exemple relevante celor prezenti.
Stefan, cu energia si entuziasmul care il caracterizeaza, a vorbit despre cat de importanta este pregatirea organismului pentru efort, ce trebuie sa faci pentru a-ti creste rezistenta si de ce e important sa respecti niste etape in momentul in care incepi sa mergi la sala.
Astfel, pentru a creste rezistența la efort va trebui sa apelezi la un antrenament de tip cardio. Atentie: a nu se confunda antrenamentul cardio cu cel de fat burning (arderea grasimilor).
Care e diferența?
In antrenamentul cardio, BPM-ul (bataile pe minut ale inimii) trebuie sa fie peste 70% din capacitatea maxima.
In antrenamentul de fat burning, BPM-ul trebuie sa fie intre 60% si 70% din capacitatea maxima.
Capacitatea maxima a BPM-ului se calculeaza prin urmatoarea formula:
- 220 minus varsta (la barbați)
- 226 minus varsta (la femei)
Recomandam folosirea unei bratari fitness sau ceas cu brațara toracala pentru monitorizarea pulsului, pentru ca astfel poti monitoriza mult mai bine evolutia antrenamentul fizic.
Invitatul nostru special, medicul Reurean-Pintiliei Delia, a abordat mai multe subiecte legate de nutritie si stil de viata sanatos: a vorbit despre modul in care se pot calcula caloriile (de exemplu jumatate de pahar de cola este echivalent cu o banana), importanta micului dejun in viata fiecarei persoane care face sport, rolul proteinelor, al carbohidratilor si lipidelor in alimentatia zilnica, efectul nociv al alcoolui asupra organismului si de ce e mai indicat sa consumam fructele intregi si nu stoarse (deoarece cantitatea de zahar este asimilata mai greu de organism atunci cand fructele sunt intregi, si, astfel, organismul poate procesa mult mai usor).
De asemenea, un alt aspect care valideaza ca seminarul a fost o reusita sunt reactiile persoanelor care au participat. Iata ce feedback am primit de la Andreea, o clienta care a participat:
“Informatiile au fost fost clare, atat prezentarea lui Stefan, cat si cea a doamnei doctor mi s-au parut la obiect si utile. De exemplu, am aflat ca pot calcula numarul de calorii care se regasesc intr-un aliment, uitandu-ma pe ambalaj. Stiam acest lucru si inainte, dar nu ii acordam importanta. De acum o voi face”.
Primul seminar a fost deci unul productiv, dar in acelasi timp fun si relaxant. Daca nu ai fost, ai sansa sa mergi la al doilea. Oportunitatile cu adevarat folositoare sunt putine, mai ales cele gratuite. Ne apreciem clientii si pe prietenii lor, asa ca organizam aceste seminarii pentru a-i ajuta sa progreseze si sa aiba rezultate.
We are your partner in good things!