Meditatia prin sport la Let’s Move

Meditatia prin sport la Let’s Move

meditatie la sala

Pentru ca multi dintre voi v-ati aratat curiosi dupa ultimul articol despre acest subiect, azi vorbim pe larg despre ce inseamna meditatia prin sport si cum poti atinge noi orizonturi de relaxare BODY / MIND / SPIRIT in timpul antrenamentelor fizice.

Este greu sa nu observi cat de bine si plin de viata te simti dupa ce mergi la sala. Paradoxal, poti veni la sala obosit si fara resurse pentru un antrenament, si, dupa 30-60 de minute de miscare, poti pleca plin de energie si stare de bine! Sportul „apasa” anumite butoane in creierul nostru, care elibereaza hormonii fericirii in organism – dopamina si serotonina. Din acest motiv, azi vorbim despre alte beneficii ale exercitiilor fizice: starea de pace si liniste pe care acestea le pot aduce.

Dar, in primul rand…

Ce este meditatia?

Meditatia reprezinta o tehnica remarcabila, folosita inca din vremuri stravechi de calugarii budisti, prin care lasi raul de ganduri din mintea ta sa curga, traiesti doar in momentul prezent si te cureti de toate gandurile si emotiile negative acumulate. Aceasta practica se bazeaza foarte mult pe controlul respiratiei si pe concentrarea exclusiva asupra corpului.

Beneficiile meditatiei sunt:

  • Marirea nivelului de concentrare
  • Imbunatatirea memoriei
  • Eliminarea depresiei si a dependentelor
  • Reducerea insomniilor
  • Cresterea creativitatii
  • Multe, multe altele.

3 metode de meditatie prin sport

Iata 3 metode prin care poti medita prin sport la Let’s Move:

  1. Yoga

Desigur, prima metoda nu putea fi altceva decat popularul antrenament de grup, Yoga! Printre beneficiile fizice ale acestui sport se numara cresterea flexibilitatii, imbunatatirea posturii, cresterea nivelului de energie si tonifierea corpului. Pe plan mental, yoga echilibreaza si calmeaza mintea, ajuta la dezvoltarea puterii de concentrare si profunzime a mintii si la controlul emotiilor.

  1. Dansul

O alta metoda este optarea pentru antrenamente de grup ce includ miscari de dans, cum este Zumba. La fel, prin concentrarea la muzica, ritm si coregrafie, iti poti relaxa mintea si gandurile. Zumba este un sport care foloseste o fuziune de dansuri latino si internationale, creand astfel un antrenament eficient, dinamic si captivant. Acesta combina energia si muzica ritmata, motivanta, cu miscari unice de dans care faciliteaza invatarea rapida si asigura buna dispozitie.

  1. Afirmatiile

Daca nu esti fan yoga, zumba sau oricare alt antrenament de grup si vii la sala exclusiv pentru cardio sau fitness, iti recomandam afirmatiile sau mantrele. Acestea sunt cuvinte pe care le repeti in mintea ta pentru a impregna noi idei si a intra intr-o stare meditativa. Poti folosi afirmatii ca: ,,Ma simt sanatos/a si plin/a de viata!”, ,,Sunt intr-o forma fizica fantastica!”, ,,Arat si ma simt din ce in ce mai bine!”. In primul rand, este foarte important sa te concentrezi doar pe exercitiile fizice pe care le faci si sa iti mentii focusul in momentul prezent.

  1. Alergatul

Pentru ca stim ca gusturile nu se discuta, iti propunem o activitate bonus, alergatul! Desi foarte multi nu sunt fanii alergatului, acesta are, pe langa o multime de beneficii pentru corp, si beneficii pentru minte si spirit.

Stii momentul acela cand alergi afara sau pe banda de alergat de la sala si ajungi in punctul in care simti ca nu mai poti continua? Daca depasesti acest moment vei observa ca, desi la inceput pare imposibil ca si cand nu ai mai avea nicio putere, de fapt corpul tau abia s-a incalzit. Starea in care intri dupa acel moment este adeseori una de meditatie, de relaxare a mintii, corpul a invatat miscarea si o va face mult mai natural. Devii focusat pe a-ti depasi limitele, traiesti doar in momentul prezent si nu mai ai timp sau energie sa te stresezi in legatura cu viitorul sau trecutul. Doar incearca si vei vedea pe pielea ta!

Acum stii cum sa accesezi o stare meditativa in timpul antrementelor fizice de la sala. Te asteptam sa incerci aceste metode data viitoare cand vii la Let’s Move!