Make Monday great again with Let’s Move

Make Monday great again with Let’s Move

Ce este ,,luni”?

Conform Dictionarului explicativ al limbii romane, luni este ,,prima zi a saptamanii, care urmeaza dupa duminica”. Nimic nou sub soare, vei spune! Haideti totusi sa intram un pic in detalii: luni este pentru unii dintre noi, din pacate, o corvoada: inapoi la munca, e-mailuri ramase de vineri, task-uri amanate sau cine mai stie ce alte responsabilitati.

Pe de alta parte, pentru altii zilele de luni reprezinta o adevarata binecuvantare. Cum este posibil sa te bucuri ca s-a terminat prea-iubitul weekend, ca te intorci la birou sau la facultate si ca dai ochi in ochi cu responsabilitatile tale?

Daca te plangi inca de duminica de faptul ca vine ziua de luni si ai un nod in stomac numai cu gandul la asta, atunci continua sa citesti. Acest articol ti-a iesit in drum cu un scop!

OFF vacantei si ON vietii

Acum ca sezonul estival este pe cale sa se incheie, aceasta tema se preteaza mai mult decat oricand. Vacanta se termina, concediile s-au incheiat si ne intoarcem, usor, la dragul nostru birou pentru inca o zi de luni si o pauza de cafea alaturi de colegi.

Ne intrebam: ,,Care este diferenta dintre persoanele care accepta zambitori aceasta zi si cei care o resping?”

Una din diferente o face sportul, deoarece prin practicarea lui dobandesti calitati ca organizarea, responsabilizarea, disciplina si pofta de viata:

·         Daca esti organizat, cu siguranta vei avea zero e-mailuri ramase din saptamana anterioara.

·       Disciplina merge mana in mana cu responsabilizarea, care te vor ajuta sa iti indeplinesti task-urile care iti displac, fara sa le tot amani. 

·         Pofta de viata te va propulsa cu entuziasm in noua saptamana.

Let’s make Monday great again!

Zilele de luni pot fi si fun, pline de pace si stare de bine! Nu ne crezi? Te provocam sa lasi sportul sa intre in viata ta si sa observi cum lucrurile se schimba treptat, dar sigur.

BONUS – Iata 5 motive pentru care oamenii care practica sporturi au mai mult succes:

·         Au scopuri clare si bine definite. Spre exemplu, isi propun sa alerge un numar de kilometri pe banda pana la o anumita data si fac aceasta crestere gradual.

·         Isi intrec constant propriile limite. Sa spunem ca isi pun in minte sa execute 20 de minute la stepper intr-un antrenament de grup, insa dupa 10 minute simt ca nu mai pot. Ei nu se vor opri aici, pentru ca stiu sa-si imblanzeasca acea voce din interior care le spune ca sunt extenuati si, totodata, se incarca cu energia grupului.

·         Se focuseaza exclusiv pe eforturile lor. In momentul in care sunt in sala, nu mai exista niciun lucru care sa le distraga atentia de la ceea ce fac. Sunt 100% prezenti.

·         Nu renunta. Niciodata. Si ce daca azi inca nu pot ridica o gantera de 10 kg? Ei vor munci si vor incerca sa o ridice pana in ziua cand vor reusi, daca isi doresc asta!

·         Isi asuma atat victoriile, cat si esecurile. Atunci cand nu vin o saptamana la sala de sport, recunosc ca este responsabilitatea lor, nu a vremii, catelului ce trebuie plimbat, programului lung de la birou etc. Asta pentru ca sunt constienti ca pasarea vinei sau autovictimizarea nu contribuie la evolutia lor.

Toate aceste calitati ii ajuta pe oamenii care fac sport sa aiba succes si un mod de gandire prosper. Tu cat vrei sa mai astepti weekend-ul si vacantele pentru a fi fericit? Te asteptam in sala ca sa atacam impreuna ziua de luni cu productivitate si voie buna! Let’s make Monday great again!