Beneficiile antrenamentului de grup

Beneficiile antrenamentului de grup

Beneficiile antrenamentului de grup

Antrenamentele de grup sunt vedetele salilor de fitness! Un motiv solid este diversitatea de beneficii ale practicarii acestora.

Charles Mann spunea ca ,,Sportul ar trebui sa fie mereu distractiv.’’, iar noi ii dam dreptate 100%!

Antrenamentul de grup este solutia daca esti in cautare de miscare, socializare si distractie! Cred ca stii despre ce este vorba: grupurile de persoane pline de energie si motivatie, pe care le vezi cum se grabesc sa ajunga la timp la vreun antrenament de grup ca Intense Abs, Yogalates sau multe altele. Le vezi cum rad, stiu toate miscarile si se simt extraordinar de bine, chiar daca execrcitiile sunt dificile si solicitante. Te gandesti ca vrei si tu sa faci parte din ,,fratia’’ lor, insa nu stii inca ce beneficii ai avea. Continua sa citesti si afla-le!

Motivatia cea de toate zilele

Se spune ca absorbim energia oamenilor cu care petrecem timpul. Imagineaza-ti acum o sala plina de oameni motivati sa faca miscare si sa-si atinga scopul! Numai cateva minute in acea incapere si corpul tau va pompa adrenalina, iar orice ,,Nu pot’’ se va transforma in ,,Priveste-ma cum o fac!’’.

La polul opus, cand te antrenezi singur devine mult mai greu sa gasesti motivatia interioara de a-ti testa limitele. Mai ales la inceput, cand miscarea nu a devenit inca un obicei pentru tine, s-ar putea sa te tot uiti la ceas, numarand minutele, si sa tintesti mai degraba catre iesire decat catre performante fizice.

Incurajarile instructorului

Un alt beneficiu major al antrenamentelor de grup o reprezinta instructorul din sala. El este persoana care este alaturi de tine la fiecare pas si, foarte important, te atentioneaza atunci cand executi vreo miscare gresit. De prea multe ori, continuam sa facem exercitii fizice intr-un mod incorect pentru ca evitam sa cerem parerea unui specialist.

Pe langa asta, trebuie sa apreciezi la instructori ca sunt mereu cu zambetul pe buze si le ofera participantilor la antrenament o doza considerabila de energie, prin atitudinea lor pozitiva.

Antrenarea spiritului competitiv

Vrem sa recunoastem sau nu, exista un spirit de competitivitate in fiecare dintre noi! Desi nu este mereu un aspect pozitiv al personalitatii noastre, la sala acest lucru devine, cu siguranta, un avantaj, pentru ca ne determina sa lucram mai mult.

Spre exemplu, in cazul in care simti ca ai ajuns la capatul puterilor si vrei sa renunti, te poti uita in jur la colegii tai de antrenament care lucreaza si vei prinde elan!

Socializarea este cheia

Desigur, un mare plus este si ocazia pe care o ai sa iti faci noi prieteni sau, pur si simplu, sa socializezi cat timp faci miscare.

Ai putea crede ca acest amanunt este prea putin important, caci pana la urma vorbim despre sport aici, nu? Vei fi insa uimit sa afli cat de usor trec 50 de minute atunci cand schimbi doua-trei vorbe cu partenerii de antrenament. Este foarte probabil sa discuti cu cineva si sa uiti ca mai ai inca o serie de facut.

Starea de bine

In cele din urma, poate cel mai important beneficiu este starea de bine pe care ti-o confera antrenamentele de grup, cu atmosfera lor vibranta! Vii la antrenament cu grijile si problemele care te apasa, te descarci si pleci mai vesel si plin de vitalitate decat la inceput.

Nu uita: ,,Fii fericit cu ceea ce ai, cat timp lucrezi pentru ceea ce vrei!’’.

Lipsa monotoniei

La Let’s Move poti opta dintr-o varietate de tipuri de antrenamente de grup, in functie de gradul de efort:

  • Moderat: Pilates, Pilates-Ball, Yogalates
  • Mediu: Fitball, Zumba, Circuit-Training, Abs & Arms, Step-Dance, Total-Body, Legs & Butt, Body-Shape, Aerobic
  • Intens: Kangoo-Jumps, Step-Aerobic, Tae-Bo, Body-pump, Cardio-Team, Tabata, Cycling, Intense Abs

Astfel, atunci cand simti ca te-ai plictisit de un antrenament, poti opta pentru unul complet necunoscut tie, caruia sa ii descoperi tainele. Descopera orele de antrenament de grup de la Let’s Move!

Provocarea constanta

De asemenea, in sala noastra vei fi provocat constant sa treci la nivelul urmator de dificultate. Ce inseamna asta? Daca stapanesti antrenamentele cu un grad de efort moderat ca Pilates, Pilates-Ball etc. esti pregatit sa treci la cele de nivel mediu si asa mai departe.

Gandeste-te cat de priceput vei fi cand vei trece de la un grad la altul de dificultate si te vei afla tot mai aproape de fizicul pe care-l visezi! Toate in timp ce esti sanatos si plin de vitalitate.

Acum stii care sunt beneficiile antrenamentelor de grup si esti pregatit sa intri in ,,fratie’’. Te asteptam plin de energie la sala!