Asa parinte, asa copil

Asa parinte, asa copil

Un corp sanatos inseamna o minte sanatoasa si o dezvoltare corecta. Ca parinte stii cel mai bine cat de important este sa introduci sportul in viata copilului tau. Asta nu inseamna insa ca acest lucru este usor! Am adunat cateva metode prin care micutul tau se va imprieteni cu sportul.

Activitati peste activitati

Probabil primul lucru care iti vine in minte este sa il inscrii pe cel mic la cat mai multe activitati sportive extrascolare ca fotbalul, voleiul, tenisul si asa mai departe. Exista o multitudine de astfel de cursuri care iti stau la dispozitie la scoala la care studiaza, centrele locale etc. Ia in calcul si un lucru esential pentru varsta lui, pentru ca nu vrei sa iti suprasoliciti copilul. Chiar daca in spate exista o intentie buna, trebuie sa gasesti un echilibru si sa alegi maxim doua activitati sportive.

Iti propunem sa descoperi ce dorinte are copilul tau, urmand acesti pasi:

  1. Cauta ofertele locale de cursuri cu activitati sportive.
  2. Cauta o mini-descriere si un video pentru fiecare sport in parte.
  3. Prezinta-le copilului tau.
  4. Decide impreuna cu el ce sport i se potriveste cel mai bine.
  5. Daca nu va puteti decide, o solutie este sa incerce o prima lectie la fiecare sport in parte pentru a vedea ce ii place si ce nu.

Asa parinte, asa copil

Chiar mai importanta decat practicarea sportului in sine este puterea exemplului in viata copiilor. Pentru cel mic tu reprezinti oglinda catre lume: ceea ce faci, mai degraba decat ceea ce spui, reprezinta un prim model de urmat pentru viitorul adult. Este in zadar sa spui ca sportul este foarte important pentru sanatate, daca tu nu il practici in mod regulat.

Cei mici nu pot veni cu tine la sala, asa e, dar in ochii lor faptul ca tu ai acest obicei va insemna:

1. Ca stii sa iti iei un angajament

Trebuie sa recunoastem ca este dificil sa introduci 1-2 ore de sport aproape zilnic, in rutina ta, cand ai un program incarcat. Mersul la sala este, intai de toate, un angajament fata de propria persoana, care te ajuta si in general, si in viata. Copilul tau va observa acest lucru!

2. Ca esti disciplinat

Mana in mana cu angajamentul merge disciplina, care este vitala atunci cand mergi la sala. Ar fi floare la ureche sa renunti atunci cand, pur si simplu, nu ai chef sau pentru ca afara ploua. Cel mic va vedea astfel importanta disciplinei in viata.

3. Ca ai tonus si o stare de bine

Stii acel moment cand vii de sport si esti plin de vitalitate? Este de parca cineva a umflat cu pompa starea de bine, iar acum te simti in forma, gata de a infrunta orice provocare. Asta este vizibil si pentru micut, care va corela sportul cu starea ta de bine.

Pe langa toate acestea, sportul iti va aduce o viata echilibrata, sanatoasa si energie pentru a face fata provocarilor cu care te confrunti odata cu venirea copiilor.

BONUS: Incearca sa faci sport impreuna cu micutul tau acasa sau in parc, distrandu-va in acelasi timp. Urmareste acest video pentru un exemplu de genul: