ai fost azi la sala?

Ai fost AZI la sala?

ai fost azi la sala

Cum ar fi sa nu mai ai asteptari de la ceilalti, ci doar de la tine?

Cum ar fi sa ai obiective, planuri clar stabilitate si un scop?

Spune-mi sincer, daca te-ar intreba cineva intamplator sau daca ti-ar aparea deodata in minte intrebarea ”Ai fost AZI la sala?”, ce-ai raspunde?! Probabil ca ai evita raspunsul sau ai cauta scuze si motive.

Eterne amanari, eterne obiceiuri care ne consuma timpul si ne priveaza de lucrurile care chiar ne-ar aduce beneficii reale. Toate acestea se intampla pentru ca de multe ori nu stim sa folosim timpul in scopuri productive si in interesul nostru.

Ce reprezinta cultura miscarii?

Un stil de viata sanatos are la baza intelegerea unor principii. Unul dintre acestea, esential pentru o viata plina de satisfactii, este activitatea fizica.

Asa cum pentru minte exista cunoscuta cultura generala, pentru corp ar trebui sa existe o cultura a miscarii. In ambele cazuri este vorba despre activitate, repetitivitate, efort si lucruri care trebuie invatate. Daca in cazul culturii generale acumulam informatii care ne mentin mintea treaza, in cazul culturii miscarii trebuie sa intelegem sportul si sa deprindem automatisme care sa ne ghideze in a atinge obiectivul de a avea un corp sanatos.

In continuare, vom puncta cateva aspecte care se incadreaza in sfera larga a ceea ce inseamna cultura miscarii.

Scopul

In primul rand, trebuie sa-ti definesti foarte bine scopul.  Acesta trebuie sa fie unul pe termen mediu sau lung, impartit in obiective mai mici. E important sa retii faptul ca rezultatele apar doar in timp, asa ca, dupa ce ti-ai fixat un scop trebuie sa ai rabdare. Nimic de calitate nu apare de pe azi pe maine. Totul necesita timp, efort, multa munca, perserverenta si organizare.

Ce este “TEMPO”?

Poti sintetiza aceste aspecte sub forma „TEMPO”. Si cum nimic nu e intamplator, “TEMPO” inseamna ritm, cadenta si trimite inevitabil la idee de constanta, perseverenta si mentinerea unui tonus bun de la inceput pana la sfarsit.

De ce un program?

Am pomenit anterior de organizare. Da, e nevoie de multa organizare si de un program. Aici intervine rolul antrenorului. E indicat sa consulti unul inainte de a incepe rutina de antrenament. Orice lucru planificat trebuie structurat foarte bine si conceput pe nevoile tale.

Progresul sporeste interesul

Motivatia personala joaca un rol determinant. Sa vrei sa continui chiar si in momentele grele, sa nu te demoralizezi daca nu vezi rezultate imediate si sa-ti doresti sa depasesti performanta din ziua anteriora, inseamna sa urmaresti progresul.

Dupa ce bifezi cei 3 “P” (program, perseverenta, progres) nu-ti ramane decat sa fii realist si…sa-ti doresti imposibilul.

Nu o sa urmeze o concluzie clasica, deoarece asupra acestor aspecte vom reveni. Stai cu ochii pe noi. Asa cum stii, Let’s Move are grija de tine si suntem mereu pregatiti sa te surprindem

The best is yet to come. See you…