6 exercitii fizice care pot fi facute in cuplu

6 exercitii fizice care pot fi facute in cuplu

Daca nu ai reusit sa-ti surprinzi jumatatea de Valentine’s Day, nu dezarma. Mai ai o sansa. A doua sarbatoare a iubirii, Dragobetele, iti ofera oportunitatea sa-i faci o surpriza, si, in acelasi timp, sa incercati o activitate noua.

Propune-i sa petreceti timp impreuna antrenandu-va in sala de fitness. Psihoterapeutii sustin la unison ca exercitiile facute impreuna cu partenerul de viata reprezinta o excelenta terapie de cuplu. Cand un cuplu face exercitii fizice impreuna, se poate concentra asupra obiectivelor comune, iar legatura dintre parteneri devine mai puternica. In continuare, iti vom sugera 6 exercitii pe care le poti face impreuna cu jumatatea ta.

1.      Sa stam putin de vorba

1

Acest exercitiu presupune ca fiecare partener sa se sprijine pe o minge fitness, sa tina coloana dreapta, bazinul sustinut si privirea inainte, in ochii celuilalt. Iata un mod prin care poti comunica intre 2 si 5 minute cu persoana iubita, timp in care abdomenul lucreaza fara ca tu sa constientizezi un eventual disconfort.

2.    Flexii cu cablu

 2

Acest exercitiu presupune ca unul dintre parteneri sa tina cu putere banda elastica, in timp ce celalalt va face flexia simultana a bratelor. Acest tip de antrenament lucreaza bicepsii si tonifiaza muschii spatelui.  

 Iubi, prinde!

3

Exercitiul acesta este foarte solicitant, dar in acelasi timp eficient si extrem de amuzant si placut. Trebuie sa tineti abdomenul incordat, sa folositi bratele, sa impingeti in picioare, sa va tineti echilibrul si sa prindeti mingea. Exercitiul este recomandat a se practica timp de 10 minute.

4.       Spate in spate

 4

Exercitiul din imagine este ideal pentru musculatura anterioara a gambei, coapsei si a fesierilor. Trebuie sa faceti ridicari si coborari de trunchi impreuna, puteti chiar sa va tineti de mana. Acest tip de exercitiu poate crea o conexiune puternica intre parteneri, mai ales ca presupune o sincronizare perfecta intre cei doi.

5.       Presa cu partenerul

 5

Acesta este un exercitiu special conceput pentru intarirea picioarelor şi a fesierilor. Unul dintre parteneri joaca rolul greutatilor. Exercitiul nu intareste numai musculatura picioarelor, ci si increderea in partener, deoarece necesita un gram de incredere sa te lasi pe spate sperand ca partenerul tau te va sustine.

6.       Invatam de la bunica

 6

Exercitiul  este atat de vechi si totodata atat de practicat, incat sigur l-ati vazut la bunici sau la parinti. Pur si simplu va asezati spate in spate, treceti bratele printre ale partenerului, inaltati corpul, incordati spatele apoi balansati trunchiul pana se ridica celalalt. Este un exercitiu bun pentru coloana, previne tasarea vertebrelor si intareste muschii paravertebrali.

Asadar, nu ezita sa incerci activitati care sa-ti consolideze relatia cu partenerul, sa sporeasca buna dispozitie si sa elimine orice stare de tensiune. Timpul petrecut in sala de fitness va poate deconecta de la problemele si zbuciumul de zi cu zi, oferindu-va un binemeritat moment de respiro. Sarbatoarea Dragobetelor poate reprezinta doar inceputul schimbarii si diversificarii, pentru ca, de ce nu, va puteti crea un obicei din a petrece timp cu partenerul in sala de fitness, imbinand armonios utilul cu placutul.