5 beneficii ale saunei

5 beneficii ale saunei

Te-ai intrebat vreodata ce beneficii are sauna? Pe langa faptul ca sauna este o sursa eficienta de eliminare a stresului, ea are si alte proprietati benefice.

Din acest articol vei afla de ce este bine sa faci sauna si de cate ori pe saptamana este recomandata aceasta.

 

Istoria saunei

Sauna finlandeza (uscata) are o istorie de peste 1000 de ani. Ea a aparut pentru prima data in Asia, in primele secole de dupa Hristos, atunci cand popoarele migratoare din Mongolia au populat teritoriul de astazi al Finlandei. Legenda spune ca ei au construit primele saune pentru a-si fortifica organismul. Asa puteau rezista conditiilor meteorologice dure din acele locuri.

Sauna uscata este realizata intr-o camera de lemn, incalzita cu ajutorul rocilor vulcanice. Are o umiditate de aproximativ 10% si o temperatura de 85° – 90°C. Astfel, efectul se simte dupa primele 5 minute de utilizare, printr-o transpiratie puternica. Ofera o experienta placuta si relaxanta, care ajuta organismul sa elimine toxinele. Combate stresul si oboseala, ducand la o senzatie generala de bine.

 

5 beneficii ale saunei:

  • Te scapa de stres. Sauna este cunoscuta ca fiind o metoda de relaxare eficienta si placuta. Deoarece temperatura corpului tau creste, se elimina hormonii ce cauzeaza stresul. Asadar scapi de stres si te simti mult mai relaxat si calm.
  • Elimini usor toxinele din corp. Datorita temperaturii ridicate din sauna, transpiri intens, iar transpiratia este modalitatea prin care corpul elimina toxinele prin piele. Pielea este cel mai mare organ al corpului omenesc, astfel aproximativ 30% din toxinele din corp sunt eliminate prin piele.
  • Elimini grasimile din corp, astfel slabesti. Daca iti doresti sa slabesti usor, vino la sauna de doua ori pe saptamana si vei vedea schimbari pozitive. Intr-o sedinta de sauna poti arde la fel de multe calorii ca si atunci cand alergi, deoarece ritmul cardiac creste.
  • Pielea ta va fi mai catifelata. La sauna, deoarece ritmul cardiac creste din cauza caldurii, inima pompeaza mai mult sange. Astfel, fluxul sanguin creste si aduce mai multi nutrienti in toate partile corpului, inclusiv in piele.
  • Sauna intareste sistemul imunitar. Cand esti bolnav, febra este modul prin care organismul transmite celulelor albe ca exista o problema. Datorita caldurii din sauna, starea este asemanatoare febrei, asa ca se transmite semnalul de crestere a productiei de celule albe care intaresc sistemul imunitar iar organismul tau va lupta mai usor impotriva infectiilor.

 

Sauna de la Let’s Move este locul perfect pentru a imbina sportul cu relaxarea, rasfatul cu placerea, sanatatea cu starea de bine si terapiile anti-stres cu relaxarea psihica.

Let’s Move este singura sala din Iasi cu sauna in fiecare vestiar. Astfel, poti beneficia de un plus de intimitate: poti veni singur sa te relaxezi sau impreuna cu prietenii.

Sauna din vestiarul femeilor are capacitatea de 5 locuri, iar la barbati de 9 locuri.

 

Inainte sa vii la sauna la Let’s Move, nu uita sa iti intrebi medicul daca poti apela la aceasta metoda de relaxare pentru a nu intampina probleme.

Sauna poate fi facuta de maximum 2 ori pe saptamana. Este bine ca inainte de a intra in sauna sa faci un dus cald, deoarece in acest mod se vor deschide porii.