3 activitati fizice pe care sa le practici iarna asta

3 activitati fizice pe care sa le practici iarna asta

Perioada Sarbatorilor inseamna timp petrecut in familie, mese imbelsugate, colinde si, de cele mai multe ori, repaus fizic. E important sa luam in calcul, insa, si cat de bogate in grasimi si zaharuri sunt aceste mese.

Asadar, iarna aceasta te provocam sa imbini activitatile fizice cu distractia. Motiv pentru care am adunat pentru tine 3 idei de activitati fizice super fun pe care sa le practici in sezonul rece!

1.       Snowboarding-ul

Snowboarding-ul este o activitate fizica care ajuta la mentinerea echilibrului si a flexibilitatii. Schimbarile rapide de directie intaresc in special grupele inferioare de muschi si cele abdominale. Retine ca o ora de distractie pe partie este echivalentul de ardere a 450 de calorii. Printre beneficiile practicarii acestei activitati fizice se numara cele cardio-vasculare si reducerea anxietatii si a nivelului de stres, prin eliberarea de endorfine in corp. O vacanta de Sarbatori la munte merge mana in mana cu cateva sesiuni de snowboarding.

2.       Patinajul

Considerata o activitate fizica care implica o varietate de miscari si exercitii ce ajuta la coordonare, patinajul este ,,ruda indepartata’’ a jogging-ului. Aceasta activitate fizica iti poate intari si modela muschii inferiori ai corpului si poate ajuta la arderea rapida a caloriilor. Totodata, practicarea patinajului ofera beneficii de ordin emotional, fiind o metoda de eliberare a stresului foarte eficienta. Ce mai astepti? Ia-ti prietenii si patinele si mergeti la patinoar!

3.       Schiatul

Schiatul reprezinta una dintre putinele activitati fizice care solicita toti muschii corpului. Daca te apuci de schi, fii sigur ca o sa intri in forma rapid si, in acelasi timp, te vei distra din plin! Organismul poate arde pana la 3000 de calorii in functie de nivelul de intensitate si de greutatea corporala. Schiatul imbunatateste nivelul de oxigenare, asigura dezvoltarea armonioasa a muschilor abdominali si a picioarelor, creste imunitatea si amelioreaza starile depresive.

 

Alege activitatea sportiva care ti se potriveste cel mai bine pe timp de iarna si tine mine sa vii la sala, ca sa te mentii in forma, mail ales dupa mesele de Craciun. Mai multe postari si fun facts poti citi pe pagina noastra de Facebook!