10 sfaturi pentru un antrenament reusit

10 sfaturi pentru un antrenament reusit

Reusita antrenamentelor tale depinde, in mare parte, si de cunostintele tale de baza din domeniul fitness-ului si obiceiurile pe care le ai. Iata 10 sfaturi pentru un antrenament reusit:

  1. In timpul antrenamentului este foarte important sa bei apa cate putin, dar des.
  2. Incepe-ti antrenamentul cu exercitiul pe care il displaci cel mai mult!
  3. Nu sari peste incalzire! Exercitiile de incalzire iti pregatesc muschii pentru antrenament, cresc mobilitatea corpului si scad riscurile de accidente, cum ar fi intinderile.
  4. Practica un antrenament variat! Daca pastrezi aceeasi rutina in antrenament pentru o perioada foarte lunga, corpul tau se va obisnui, iar efortul nu va mai da rezultate.
  5. Controleaza-ti ridicarile. Eforturile tale trebuie sa fie concentrate si controlate. Cu cat poti contracta mai bine o grupa de muschi in timpul unei ridicari, cu atat mai mult se vor dezvolta acei muschi!
  6. Concentreaza-te pe antrenament! Daca te poti concentra asupra acestui aspect, se poate spune ca esti capabil de a face ceea ce se numeste „conexiunea minte-muschi”. Aceasta conexiune este modalitatea cea mai buna pentru a maximiza un antrenament.
  7. Nu lua pauze prea mari intre seturile de exercitii! Mai ales daca acestea implica greutati, nu lua pauze mai mari de 2 minute, daca vrei sa arzi mai multe calorii intr-un timp mai scurt.
  8. Acorda atentie dietei! Nu te sabota singur. Doar pentru ca mergi la sala si te antrenezi, nu inseamna ca poti manca orice vrei!
  9. Ai grija de postura ta! Expertii spun ca, daca spatele tau nu sta in pozitia corecta in timpul unei ridicari, risti sa te accidentezi. Cea mai potrivita postura este sa tii spatele usor arcuit, pieptul sus, iar capul si gatul intr-o pozitie cat mai neutra, indiferent de ridicarile pe care le faci.
  10. Contractia musculara constienta. Un principiu adesea trecut cu vederea la ridicari, este contractia puternica (sau strangerea puternica) la partea de sus a fiecarei miscari. Nu este nevoie sa mentii contractia musculara constienta mai mult de 2 secunde.